Verkooptekst huis

Verkooptekst huis is geen ondergeschoven kindje!

Bespaar jezelf duizenden euro’s aan courtage !
Ik verkoop mijn huis zelf .com

Verkooptekst huis – Tips & Tops

Om aandacht te trekken met jouw huis op Funda dien je naast goede foto’s eveneens over een goede verkooptekst beschikken met een duidelijke opbouw. In jouw verkooptekst probeer je om jouw huis uiteraard zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
Laat niet gelijk het achterste van je tong zien, het doel is namelijk om mensen te triggeren en aan te sturen op een bezichtiging.

Start met een STERKE openingsalinea. Hierin benoem je de voornaamste sterke en unieke kenmerken van je huis en/of omgeving.
De indeling van het huis laat je dan in de tweede alinea aan bod komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen standaard per verdieping. Het is verstandig om altijd te eindigen met praktische pluspunten.

De inleiding:

Hier begin je met het benoemen van de unique selling points van jouw huis. Dat zijn sterke en unieke verkoopkenmerken van je huis en/of omgeving.

Je kunt bijvoorbeeld zaken aanhalen als: het soort woning, de ligging, gratis parkeren, perceeloppervlakte en afwerking. Wanneer het om een monumentaal pand gaat, dan is het zeker raadzaam om dit ook te vermelden.

Onderstaand tref je een aantal voorbeelden van zaken waarmee je de aandacht kan trekken van mogelijke kopers. Benoem deze dan ook.

  • Kindvriendelijke buurt
  • Gelegen aan een rustige weg
  • Dichtbij het station, steenworp afstand van het centrum, nabij uitvalswegen, aan vaarwater/park etc
  • Gerenoveerde jaren dertig woning, volledig gemoderniseerde hoekwoning etc.

Onderstaand een voorbeeld van een inleiding :

Unieke woonkans! Gelegen in een verkeersluwe straat aan de rand van het oude centrum en op loopafstand van het NS station en voorzieningen. Volledig gerenoveerd jaren ‘30 hoekhuis met eigen parkeergelegenheid, complete keuken, moderne badkamer voorzien van whirlpool en 4 heerlijk grote slaapkamers!

Alinea twee:

Hier ga jij als verkoper uiteenzetten waarom jouw huis en de ligging zo plezierig is. Probeer hier zo goed mogelijk te omschrijven wat de grote pluspunten zijn van de wijk. Je kunt voorbeelden naar voren brengen als rustig, veilig, sfeervol, de geweldige slagerij op de hoek etc.

Onderstaand een voorbeeld van een huisverkoper die zelf een en ander zegt over hun eigen huis:

“Ligging is voor ons buitengewoon belangrijk. Wij kunnen gerust stellen dat onze woning echt een super ligging heeft omdat je hier de energie van de stad voelt maar toch rust en uitzicht hebt. Er komen gezellig bootjes voorbij, de buurt is gezellig en binnen een handomdraai zit je in het centrum. We gaan de buurt missen, dat staat buiten kijf!

Alinea drie:

Hierin ga je duidelijk aangeven wat de belangrijkste pluspunten zijn van je huis, per verdieping, per woonruimte!

Onderstaand een voorbeeld  van de begane grond (en zo h=ga je per verdieping een omschrijving maken):

Betreft vier zeer ruime verdiepingen zonder schuine kanten dus elk vertrek is ruimtelijk.
Op de begane grond bevindt zich een praktijkruimte met een eigen toegangsdeur wat zeer interessant is om een bedrijf/praktijk aan huis te hebben. Deze ruimte is voorzien van een eigen toilet.

Alinea 4 : Verdere noemenswaardige zaken

Uiteraard is het ook belangrijk om bijzonderheden te benoemen. Let er bijvoorbeeld op dat je bij de verkoop van een appartement een en ander vermeld over de VVE. Mocht je een oud huis gaan verkopen en deze is goed geïsoleerd, vermeld dat dan expliciet.

Enkele Voorbeelden die je naar voren kunt brengen:

Parkeergelegenheid, huis is gerenoveerd in (jaar), het binnen- en buitenschilderwerk is gedaan in (jaar), dubbel glas, uitstekend geïsoleerd, parkeergelegenheid, zonnepanelen, geen slapende VVE maar actief, aantal vierkante meters per (slaap)kamer etc

Als laatste tip qua schrijfwijze nog het volgende:

Gebruik korte zinnen en alinea’s zonder moeilijke woorden
Niet in herhaling vervallen
Schrijf met enthousiasme zonder te overdrijven
Humor is ok maar niet doorslaan!
Kies voor neutraal taalgebruik.

Succes!

Samen Sterk!

verkooptekst huis

JA, ik wil graag direct mijn verkoopkansen vergroten.

Funda + Professionele fotografie  + Meetrapport + Onderhandelingen + Koopcontract