Woningwaarde berekenen

Woningwaarde berekenen van mijn huis, hoe werkt dat?

Bespaar jezelf duizenden euro’s aan courtage !
Ik verkoop mijn huis zelf .com

 

Woningwaarde berekenen

Kopers maar uiteraard ook verkopers zijn natuurlijk altijd bijzonder geïnteresseerd in de waarde van een woning. Vanzelfsprekend wil de verkoper voor een zo hoog mogelijke prijs verkopen en de koper uiteraard tegen de laagste prijs de woning bemachtigen.
In een verkopersmarkt wordt vaak over de vraagprijs heen geboden en kent een woning normaal gesproken een korte doorlooptijd. Dat houdt in dat de woning vaak binnen zeer afzienbare tijd wordt verkocht. In een kopersmarkt daarentegen zien we precies het omgekeerde. Huizen worden veel minder snel verkocht en geregeld (behoorlijk) onder de vraagprijs!

Maar hoe wordt nou precies de waarde van de woning berekend en kan dat online?

Een precieze waardebepaling van een huis is zeker van groot belang! Zowel voor de koper als voor de verkoper. Ben je van plan om je huis in de verkoop te gaan zetten, dan doe je er zeker slim aan om één of meerdere makelaars uit te nodigen voor een goede waardebepaling die past bij de te kiezen verkoopstrategie. Een koper wil natuurlijk inzicht krijgen in de daadwerkelijke marktwaarde.

Er is vandaag de dag een aanzienlijk aantal “online woningwaarde bereken” modules beschikbaar, zo ook op deze website. Let wel, de uitkomst is slechts een schatting. Geen taxatie! Wanneer je voornemens bent om je hypotheek te gaan veranderen om welke reden dan ook, dan heb je nog steeds een officieel taxatierapport nodig voor de geldverstrekker.

De woningwaarde tool op deze website berekent binnen enkele minuten de geschatte waarde van jouw huis met een zekere bandbreedte! De uitkomst is namelijk gebaseerd op diverse data. Onder andere de beschikbare gegevens van jouw huis en diverse data van de gemeente. Je kunt hierbij denken jouw locatie, bouwjaar, perceel- en woonoppervlakte, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen bij jou in de buurt. Er wordt geen rekening gehouden met de relevantie deze transacties waardoor bijvoorbeeld de verkopen van veel grotere en duurdere panden of andere niet-vergelijkbare woningen ook worden meegenomen in de schatting. Niet elke woning is immers hetzelfde! Sommige woningen staan bijvoorbeeld op een veel groter perceel. Dit is altijd terug te vinden op een kadastrale kaart. Er dient dus bij de woningwaarde berekening altijd rekening mee te worden gehouden dat de woning precies dezelfde prijsontwikkeling heeft doorgemaakt als de algemene markt.

Jouw gegevens

Het checken van de woningwaarde van jouw huis is geheel vrijblijvend. Je gegevens worden nooit gedeeld met derden.

Toch liever een makelaar op bezoek ?

Wanneer je geïnteresseerd bent in een waardebepaling en verkoopstrategie van jouw huis, neem dan contact op met STERK ! Makelaars. Zet jij dan de koffie klaar ?

woningwaarde berekenen

JA, ik wil graag direct mijn verkoopkansen vergroten.

Funda + Meetrapporten + Gratis professionele fotografie